esmaspäev, 10. detsember 2012

Noorte poolt koostatud tervist arendav projekt „Rullid alla, tervis valla!“ pälvis tunnustust



Tänavu sügisel kuulutas Tervise Arengu Instituut välja tervist arendavate projektiideede konkursi, kuhu olid oodatud osalema 11-19 aastased noored. Meie tegusad tüdrukud Ly-Marleen Tamme, Mari-Liis Toomemägi ning Ingrid Saarepuu, valla spordi- ja noorsootöö spetsialisti juhendamisel, haarasid võimalusest kinni ning sündis projektiidee „Rullid alla, tervis valla!“

2012. aastal laekus TEIP konkursile 84 tervist edendava ideeprojekti üle Eesti, 52 põhikooli ja 32 gümnaasiumi vanuserühmast. Žürii hindas projekte kahes vanuserühmas: 11-15-aastased ja 16-19-aastased. Hindamisel lähtuti idee atraktiivsusest, huvitavast teostusviisist, jätkusuutlikkusest, sihtgrupi suurusest ja kogukonna kaasatusest ning mõjust tervisekäitumisharjumuste kujundamisele. Samuti jälgiti läbimõeldud tegevuskava olemasolu ning idee uudsust. (Tervise Arengu Instituudi koduleht)


Nooremas vanuseastmes saavutas Roosna-Alliku Põhikooli tüdrukute projekt kolmanda koha. „Rullid alla, tervis valla!“ näeb ette erinevate rulluisualaste koolituste ja kursuste läbiviimist, et seeläbi tõsta vastrajatud kohaliku kergliiklustee kasutamist. Koolitused on mõeldud igas vanuses vallaelanikele ning need toimuvad 2013. aasta kevadel. Projekti käigus soetatakse Roosna-Alliku Noortetoale neli paari rulluiske koos kiivrite ning kaitsmetega, mida on võimalik soovijatel sealt laenutada allkirja alusel. Projekti tegevustest antakse teada nii kohalikus vallalehes kui ka plakatite näol. Nii on kõigil soovijatel väimalus projektis aktiivselt kaasa lüüa ning seeläbi muuta oma sportimisharjumusi.
 Projekt „Rullid alla, tervis valla!“ saab auhinnalisele kohale tulemise eest oma projekti elluviimiseks kuni 640 eurot. Lisaks ootab projektimeeskonda ka seiklusmatk nende enda valikul. Palju õnne tublidele tüdrukutele!
Pildil: "Rullid alla, tervis valla!" projektimeeskond. Vasakult Mari-Liis, Ly-Marleen, noorsootöötaja Kätlin ning Ingrid. 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar