esmaspäev, 7. aprill 2014

Mõnus teeõhtu Kristiine Kurema seltsis

Reede õhtupoolikul kogunes ligi kakskümmend kirjandushuvilist, teetassid näpus, Roosna-Alliku Vallaraamatukokku. Kohtuti noore kirjaniku Kristiine Kuremaga, et tutvuda tema loomingu, inspiratsiooniallikate ning praeguste tegemistega.

Kristiine õpib Tartu Ülikoolis eesti keele ja kirjanduse õpetajaks. Tal on ilmunud kaks noorteromaani: "Jäätunud võõras" (2009), mis saavutas kirjastuse Tänapäev ja Lastekirjanduse keskuse korraldatud konkursil esimese koha, ja "Liblika lein" (2012).

 Pildil Kristiine Kurema.

Kristiine on väga päikeseline ja armas inimene. Kohtumise käigus saime rohkem teada tema loomingust ning kirjutamisprotsessist. Ta julgustas kõiki noori, kel vähegi huvi, haarama pliiatsit ning paberit, et kirja panna oma mõtteid. Igast mõttest sünnib midagi ja see on aluseks edasisele kirjutamisprotsessile. Samuti pajatas ta palju lõbusaid ning huvitavaid lugusid, mis olid seotud tema raamatute, lapsepõlve, sõprade, pere ning raamatuesitlustega. Kõigil oli võimalus püstitada küsimusi ning Kristiine vastas neile hea meelega. Õhtupoolik oli täis erinevaid emotsioone, kuid kõik lahkusid kohtumiselt inspireerituna ning naeratus näol. Soovime noortega omalt poolt talle palju häid mõtteid ning ootame teda tagasi külla juba uute valminud kirjutistega.

Teepausi ajal oli kõigil soovijatel võimalik küsimusi esitada, võimalust kasutas Rebeka.

Aitäh Roosna-Alliku Vallaraamatukogule mõnusa õhtupooliku korraldamise eest! Palju tänusõnu Kristiinele, et ta leidis aega meile külla tulemiseks ning noorte inspireerimiseks! 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar