kolmapäev, 21. august 2013

Töö- ja puhkelaager 2013 ehk noorte keeles TPL

Mitmed Roosna-Alliku noored, nii poisid kui tüdrukud, ootasid pikisilmi augustikuud. Põhjuseks polnud mitte peagi algav kooliaasta, vaid hoopis 2 nädalat kestev töö- ja puhkelaager. Kokku osales laagris sel aastal 14 noort vanuses 12.-17. eluaastat, kellest 5 olid tüdrukud ja 9 poisid.  



Pildil on TPL-is osalenud noored laagri esimesel päeval.

Kõigil laagri edukalt läbinutel oli võimalus osa saada preemiareisist, mis sel aastal polnud  väljasõit Vembu-Tembumaale, vaid hoopis süstamatk Jägala jõel. Matka korraldas MTÜ Nautleja Kalamatkad. Töö- ja puhkelaager toimus 05.08-16.08.2013.


Pildil on TPL-is osalenud noored ning tublid vabatahtlikud preemiareisil.

Ingridi kommentaar süstamatkale:  Preemiareis oli kohutavalt lõbus, kui välja arvata see, et meid ümbritses pidevalt külm vesi ning aeg-ajalt piinas meid ka vihm. Kuni toidupausini ei olnud meeleolu kõige parem, kuid niipea, kui kõhud täis saime, oli taas lõbus tuju tagasi ning kõik ootasid kärestikke. Kärestike puhul pidime pettuma, sest lubatud kärestike asemel saime vaid paarimeetrise kivise madaliku. Üldiselt läks kõik hästi, saime mõned vettekukkumised ja kohutavalt palju nalja.

Töö- ja puhkelaagri tegevused 2013:



Muutused töö-ja puhkelaagri ajakavva tulid teisel töönädalal. Halbade ilmastikutingimuste tõttu jäid ära heakorratalgud Viisus, kuna need eeldasid kergeid väliseid värvimistöid. Selle asemel aitasid noored kolmapäeva hommikupoolikul vallaelanikel kolida ning peale seda tegid Roosna-Alliku Noortetoas mõttetalguid. Talgutel mõtiskleti teemadel nagu noortekeskuse võimalused noortega tegelemiseks, unistuste noortekeskus ning noorte ühissündmused. Neljapäevane tööpäev jäi täies ulatuses ära ning pidasime vihmapühasid.

 Noored tööpäeval OÜ Rebruk Farmis.

Noorte tagasiside lehtedelt selgus, et jäädi töö-ja puhkelaagriga väga rahule. Eelkõige meeldis hea seltskond ning mitmekülgsed tegevused. Kõik töö-ja puhkelaagris osalejad said endale töötegemiseks T-särgid ning töökindad. Laagri lõppedes said kõik osalejad endale mälestuseks Roosna-Alliku Noortetoa rinnamärgid, millel seisab noortetoa moto: "Elu tähtsaimaks eesmärgiks pole teadmine, vaid tegutsemine". Igal tööpäeval võimaldati noortele meeldivat kõhutäidet- sooja lõunasööki.

Üks õhtustest tegevustest ehk bowling Veskisillal.

Aitäh noored, et te tegite töö- ja puhkelaagrist oma kohalolekuga Roosna-Alliku Noortetoa selle suve tippsündmuse. Soovin Teid tänada töökuse, abivalmiduse ja hea seltskonna eest. Loodan, et kohtan Teid kõiki ka TPL´is 2014!

Soovime koos noortega omalt poolt tänada kõiki neid inimesi ja organisatsioone, tänu kellele sai töö-ja puhkelaager sisustatud noortele meelepärasel ja seiklusrikkal moel. Suur aitäh meeldiva ja tulemusliku koostöö eest: AS Rebruk Farm, MTÜ Roosna-Alliku Mõis, MTÜ Nautleja Kalamatkad, Kaitseliidu Järva Malev, Kesk-Eesti Noorsootöö Keskus, Järva-Jaani Vanatehnika Varjupaik, Korvpalliklubi 7, Veskisilla Bowling ning Voka Avatud Noortekeskus. Töö-ja puhkelaagrit toetasid Roosna-Alliku Noortetuba, AS Põlluvara ning Roosna-Alliku Vallavalitsus.

Pilte töö- ja puhkelaagrist leiab siit:


Ja siit:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar