neljapäev, 28. veebruar 2013

Käsitööpäevade raames valmis noortetoale kaheksa omanäolist tumbat

Teisipäeva ning kolmapäeva õhtutel, 26.-27. veebruaril, võis Roosna-Alliku Noortetoa ruumidest kuulda valju kopsimist, õmblusmasina urinat ning kääride klõbinat. Toimusid käsitööpäevad, mille käigus said vanad ja väsinud diivanid uue ilme: eemaldati seljatoed ja õmmeldi neile lapitehnikas katted.

Kokku osales diivanite muutumisprotsessis 14 noort, kes aitasid eemaldada seljatugesid, mõõta ja lõigata katete valmistamise jaoks vajalikku materjali, disainida katete väljanägemist, õmmelda ning koristada. Töö käigus tegime ka mõned teepausid, mis aitasid energiat koguda ning töödega õigeaegselt lõpule jõuda. Muutumisprotsessi tumbadeks tegi läbi kokku 8 diivanit: 4 punast ning 4 beežikat. Õmblemis-, lõikamis - ja lammutamistunde lugesime kahe päeva peale kokku 12.

Diivanite ümberehitamisel pöörati erilist tähelepanu taaskasutusmeetodi kasutamisele ehk kogu materjal, mis seljatoedest alles jäi, kasutatakse noortetoale  jalanõude riiuli valmistamiseks. Katete valmistamiseks kasutati vanu riideid: seelikuid, pusasid, pintsakuid, pükse, T-särke ning seljatugedest alles jäänud kattematerjali. Valminud tumbadelt võib leida katte mustri kokkusobitanud disainerite nimed. Sujuvalt läks esimesel päeval ka vanade riiete demonstratiivseks moešhowks, et omavahel riiete mustrite ja materjalide sobitamine lihtsamaks muuta. Pilte käsitööpäevadest võib leida aadressilt: http://public.fotki.com/Roosna-Alliku-Noortetuba/noorteka-ksitpevad/

Vastvalminud tumbadega sisustati Roosna-Alliku Noortetoa puhketuba, kus on võimalik sõpradega teed juua, juttu puhuda, kaarte ning lauamänge mängida ning ennast hästi ja koduselt tunda.

                      Diivan enne ...











                                                                                                           Diivan pärast ...

 Pildil on käsitööpäevade käigus valminud puhketuba.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar