esmaspäev, 17. veebruar 2014

Saame tuttavaks: Peeter, Paul, Anna ja Mari!

Roosna-Alliku Noortekeskus osaleb Räpina Aianduskooli sõbrapäeva tomatiprojektis. Sinna on kaasatud koolid ja noortekeskused üle kogu Eesti. Teisipäeval, 11. veebruari,l saabusid meie neli tomatitaime oma uude koju- noortekeskuse aknalauale. Kaks tomatitaime on kollase - ja kaks punaseviljalist. Töökomplekt sisaldab ka kahte sorti väetist, millest üks on mahe ning teine tavaline. Juba on moodustunud tuumik noortest, kes hakkavad taimede eest hoolt kandma.



1 NÄDAL

Esimese tegevusena soovisid noored meie tomatitele anda nimed. Otsustati ühiselt, et kaks neist on poisid ning kaks tüdrukud. Nii saidki neist Peeter, Paul, Mari ja Anna. Nimed pidid soodustama tomatitaimede kasvu. Kas see hüpotees ka paika peab, näeme nende kasvuprotsessis.

Mõõtmistulemused 12.02.2014

KÕRGUS
Paul- 1 cm 8 mm
Peeter- 4 cm 3 mm
Mari- 4 cm
Anna- 2 cm 5 mm

Pildil on Peeter, Mari, Paul ja Anna

Edaspidi hakkame neid kasvatama, mõõtma, võrdlema ja vaatlema. Kes neist neljast kasvab kõige pikemaks, kellele tuleb esimene õis ning kes annab esimese tomati? Sellest saate edaspidi lugeda, kui iga nädal hakkame tegema vahekokkuvõtteid. Noortekeskusest võib leida ka tomatiprojekti päeviku, kus kajastuvad kõik tulemused ning panna kirja kõik tehtud tegevused. Samuti sisaldab see projektis osalejate nimesid. Samuti jagame oma tulemusi teiste osalejatega. Kõige lähemal saame tulemusi saame võrrelda näiteks Roosna-Alliku Põhikooli  3. klassi ja 6. klassi õpilastega, kes samuti oma tomatitaimi kasvatama hakkavad. 

Anna, Mari, Peeter ja Paul sõbrapäeva tähistamas

2 NÄDAL

Mõõtmistulemused 17.02.2014

KÕRGUS
Paul- 2 cm 7 mm
Peeter- 4 cm 7 mm
Mari- 3 cm 9 mm
Anna- 2 cm 8 mm

LAIUS
Paul- 5 cm
Peeter- 7 cm
Mari- 5 cm 5 mm
Anna- 4 cm 8 mm

PÄRISLEHTEDE ARV
Paul- 3
Peeter- 3
Mari- 2
Anna- 4

3 NÄDAL

Mõõtmistulemused 25.02.2014

KÕRGUS
Paul- 3 cm 7 mm
Peeter- 5 cm 
Mari- 4 cm 7 mm
Anna- 4 cm 4 mm

LAIUS
Paul- 5 cm 9 mm
Peeter- 8 cm 1 mm
Mari- 7 cm 2 mm
Anna- 5 cm


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar