teisipäev, 31. detsember 2013

Selle aasta viimase kuu viimased tegemised

Detsember on olnud Roosna-Alliku Noortekeskuses toimekas. Mis täpsemalt aset leidis, saab lugeda alljärgnevast loetelust:

1. detsember- Esimese advendi koguperesündmus "Meie pere jõulumaius." Noored lõid kaasa korraldusprotsessis, kaunistasid Roosna-Alliku Rahvamaja väikese saali, Roosna-Alliku Noortekeskuse koor esines esimest korda,  etleti luulekava, süüdati kuuse tuled ühislaulu "Oh kuusepuu" saatel ja küpsetati maitsvaid piparkoogivahvleid.

3. detsember- saime kauni jõulukuuse. Aitäh Teile, Ave ja Alari! Kaunistasime kuuse koos Kristiina, Grete ja Mari-Liisiga.

Pildil Mari-Liis ja Kristiina koos ehitud jõulupuuga.

4. detsember- toimus noorte kohtumine Sillega Järva Arengu Partneritest, et üheskoos vastata strateegia koostamise küsitlusele. Noorte mõttelend oli kõrge ning ideed väga leidlikud. Aitäh osalejatele! Õhtupoolikul tegime algust ettevalmistustega jõululaatadeks: valmisid kelmikad raamatuhoidjad.

Pildil on üheskoos meisterdatud raamatuhoidjad: aitäh Mathias, Jander, Rebeka, Kristiina, Gerli ja Birko-Maari.

6. detsember- ettevalmistused jõululaatadeks vol. 2: valmistasime noortega elupäästvaid kingitusi ehk helkureid. Disain ja teostus noorte poolt. Valmisid pokkerižetoonid, porgandid, lipsud, autod, ufod, kotihelkurid ning südamed.

Pildil on valmimisjärgus helkurid: aitäh Maarja, Kristiina, Birko-Maari, Gertu, Gerli ja Rebeka.

11. detsember- osalesid noored tööalasel koolitusel „Mina ja minu võimalused töömaastikul“, kus tulid arutlusele erinevad ametid ja nende vastavus noorte isikuomadustele. Õpiti tundma nii iseennast kui ka enda huvisid ja soove. Koolitus oli mõeldud eelkõige 14.-26. aastastele, kuid ka nooremad huvilised olid teretulnud. Koolitajaks oli Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse karjäärispetsialist Heidi Antons.

12. detsember- Roosna-Alliku Noortekeskuse koor osales lauluga "Lumeta" Lauri Lugu kontserdil, mis toimus Roosna-Alliku mõisas. 
Pildil Roosna-Alliku Noortekeskuse koori vähendatud koosseis. Kitarril koori juhendaja, Lauri Lugu.

13. detsember- osales Roosna-Alliku Noortekeskus jõululaadal, kus agarad päkapikud Kätlin ja Kristiina müüsid noorte poolt tehtud helkureid ning raamatuhoidjaid. Laat toimus küünlavalgel, kuna eelmisel õhtul möllanud torm viis endaga elektri. Laadal teenitud tulu läheb noortekale uue televiisori soetamiseks.

17. detsember (hommikupoolik)- osales noorteka esindus Roosna-Alliku Põhikooli jõululaadal, kus tublid müügipäkapikud Kristiina ja Rebeka müüsid noorte poolt tehtud kelmikaid raamatuhoidjaid ning elupäästvaid helkureid. Noored said ennast proovile panna turunduse valdkonnas. Laadal teenitud tulu läheb noortekale uue televiisori soetamiseks. Kokku koguti kahel laadal osalemisega suurepärased 43€!

17. detsember (õhtupoolik)- Roosna-Alliku Noortekeskuse päkapikud Ly-Marleen, Mari-Liis, Stenver ja Jaan viisid Roosna-Alliku lasteaias Hellik läbi vahva disko- PÄKAPIKUDISKO. Koos lastega tantsiti ja süüdati jõuluküünal. Päkapikupreilid lugesid lastele vahva jõulujutu ning kitarripäkapikud esitasid kaks lugu kitarridel. Nagu õigetele päkapikkudele kohane, jagati lastele jõulude puhul ka maiustusi.

Üheskoos tantsides prooviti leida vastust küsimusele, et kes siis ikkagi elab metsa sees?

Pisikesed päkapikud kuulasid suure huviga kitarripäkapikkude esinemist.

18. detsember- Roosna-alliku Noortekeskuse jõulupidu versus Päkapikuralli 2013.
Sel aastal oli ralli taaskord uues kuues: mängiti QR-koodidega mängu. Koodid olid varustatud helkuritega ning peidetud lume puudumise tõttu pargi asemel hoopis vallamaja vahetus läheduses. Jahiks oli meeskondadel kaasas nutitelefon koos peale laetud Neoreader appiga. Igal liikmel oli kohustuslik taskulamp, ralliauto ning päkapikumüts (kui ei olnud, sai miinuspunkte). Millega noored end proovile panid? Ülesanded olid erinevad: oli vaja mõistatada, pildistada ja muusikavideot teha. Üks näide on siin:
Ülesanne 13: Kui palju on kolm päkapikku pluss viis päkapikku korda kolm päkapikku jagatud viisteist päkapikku pluss kolm päkapikku miinus viis päkapikku pluss jõuluvana? (Vastuse võite jätta kommentaaridesse)
Päkapikuralli tulemused:

1) PiKeNdUsJuHe (Jander, Kevin K, Mari-Liis T, Ly-Marleen, Keidi);
2) Päkapikud (Rebeka, Kristiina, Marcus B, Matten, Sandra);
3) Must Mägi (Markus Õ, Birko-Maari, Gerli, Henri, Gertu).

Peale Päkapikurallit 2013 toimus noortekas jõulupidu: söödi ja luristati teed, jagati pakke, esineti Jõuluvanale, joonistati saba mänguks põhjapõder ja veedeti üheskoos lihtsalt mõnusalt aega. Autasustatud said nii fotokonkursi, Päkapikuralli 2013 kui ka internetimängu parimad. Tunnustati tublisid abilisi ja peeti meeles kõiki noori. Sel aastal oli noortekapoolne kingitus hea soovi ümbrik koos logoga kommide, rinnamärgi, kleepsu ja pulgakommiga.

Internetimängu TETRIS tulemused:
1) Carmen (1910 punkti);
2) Gerli (440 punkti);
3) Kristiina (210 punkti);
4) Stenver (190 punkti).

Roosna-Alliku Noortekeskusele adresseeritud pakkidest võis leida palju kasulikku ning vajalikku:  liimipulga, harilikke pliiatseid, küünlaid ning küünlaaluseid, 2014. aasta kalendri ning 100€ kohalikult ettevõtjalt OÜ´lt Maasturid. Soovime koos noortega omalt poolt tänada meie kohalikku ettevõtet niivõrd suure toetuse eest! See näitab, et noori ja noorsootööd väärtustatakse ning meil on selle üle väga hea meel.  

Rohkem pilte? Need asuvad siin: 


19. detsember- Roosna-Alliku Noortekeskuse koor osales Roosna-Alliku Põhikooli jõulupeol lauluga "Jõulukell". 

Kitarril saatsid Stenver ja Jaan.

Lugupeetud toetajad ja koostööpartnerid!

Et palju rõõmsaid sündmusi
Teid uuel aastal tabaks
ja õnne oleks sedavõrd, 
et lausa jalust rabaks!


Soovime Teile kõigile palju kingitusi, sooje kallistusi ja palju ilusaid hetki uueks aastaks!

Aitäh Teile toetuse eest ja uute kohtumisteni!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar