esmaspäev, 23. detsember 2013

Noorsootöönädala tähistamine Roosna-Alliku Noortekeskuses

9.-15. detsembril toimus järjekorras kolmas üle-eestiline noorsootöö nädal. Tänavuse aasta teemaks oli „Noorsootöö aitab noored tööle“.

Noorsootöö nädala üldeesmärk oli anda noorsootöö tegijatele üleriigiline võimalus nende poolt tehtavat hea tööd esile tõsta kohalikul ja riiklikul tasandil  nii otsustajate kui ka laiema avalikkuse silmis. Noorsootöö nädala teemaga „Noorsootöö aitab noored tööle“ sooviti tähelepanu pöörata noorsootöö kaudu loodavatele võimalustele töökogemuse omandamiseks, üleminekute toetamiseks, tööelu paremaks tundmiseks ning selliste oskuste ja teadmiste omandamiseks, mis aitavad noorel tööturul kindlamas seisus olla (allikas: Eesti Noorsootöö Keskus). Roosna-Alliku Noortekeskuses võis selle raames osaleda koolitusel "Mina ja minu võimalused töömaastikul", omandada müügikogemust jõululaatadel ning valmistada müügiks ette erinevaid tooteid: helkureid ning raamatuhoidjaid.

11. detsembril osalesid noored tööalasel koolitusel „Mina ja minu võimalused töömaastikul“, kus tulid arutlusele erinevad ametid ja nende vastavus noorte isikuomadustele. Õpiti tundma nii iseennast kui ka enda huvisid ja soove. Koolitus oli mõeldud eelkõige 14.-26. aastastele, kuid ka nooremad huvilised olid teretulnud. Koolitajaks oli Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse karjäärispetsialist Heidi Antons.

Pildil koolitusel osalejad oma hobisid kirja panemas.

Huvitegevus: mis see on?

13. detsembril osales Roosna-Alliku Noortekeskus jõululaadal, kus agarad päkapikud Kätlin ja Kristiina müüsid noorte poolt tehtud helkureid ning raamatuhoidjaid. Laat toimus küünlavalgel, kuna eelmisel õhtul möllanud torm viis endaga elektri. Laadal teenitud tulu läheb noortekale uue televiisori soetamiseks.
Müügipäkapikud küünlavalgel peetud jõululaadal.

17. detsembril osales noorteka esindus Roosna-Alliku Põhikooli jõululaadal, kus tublid müügipäkapikud Kristiina ja Rebeka müüsid noorte poolt tehtud kelmikaid raamatuhoidjaid ning elupäästvaid helkureid. Noored said ennast proovile panna turunduse valdkonnas. Laadal teenitud tulu läheb noortekale uue televiisori soetamiseks. Kokku koguti kahel laadal osalemisega suurepärased 43€!

Noorte müügilaud Roosna-Alliku Põhikooli jõululaadal.

Suur tänu kõigile, kellega üheskoos noorsootöönädalat tähistasime. Aitäh Heidi Antonsile  inspireeriva koolituse korraldamise eest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar