teisipäev, 3. detsember 2013

Jõuluootuse aeg saabus piparkoogilõhna, luuletuste ja laulu saatel

Pühapäeval, esimesel advendil, kogunes Roosna-Alliku Noortekeskusesse palju magusahimulisi päkapikke, et üheskoos küpsetada piparkoogimaitselisi vahvleid. Noored valmistasid ise piparkoogitaignast ülimaitsva piparkoogi- vahvlitaina, lisades sellele piima ja õli. Kordamööda küpsetasid päkapikud krõbedaid vahvleid vanaaegsete ja töökindlate masinatega, keerasid need rulli ja lõpetuseks sõid loomulikult ära. Kedagi ei jäetud ilma, sest oma osa said ka õhtusel koguperesündmusel "Meie pere jõulumaius" osalejad. Algusega 17:00 kogunes vallarahvas Roosna-Alliku Rahvamaja juurde, et üheskoos tervitada saabuvat jõuluaega ning läita kuusk säravatesse tuledesse. 


Noored piparkoogivahvleid valmistamas.

 Piparkoogi-vahvlitaina retsept on väga lihtne:

1) valmis piparkoogitainas;

2) piim;
3) õli.

Tee nii: murenda piparkoogitainas, pane tunde järgi õli ja piima ning sega ühtlaseks massiks. Ja piparkoogi-vahvlitainas ongi valmis!

Retsepti eest täname Reet Kaske!

Esimest adventi tervitas vallarahvas koos Roosna-Alliku Noortekeskusega rahvamaja esisel trepil ning kuuse all. Armsa sündmuse korraldamiseks koondusid noored, et ette valmistada luulekavasid. Aitäh Teile Kristiina, Maarja, Ly-Marleen, Ingrid, Hanna Melani, Birko-Maari, Gertu, Grete, Mari-Liis T, Carmen, Gerli ja Stenver ilmekate eeskavade eest.




Oma esimese ülesastumise tegi ka Roosna-Alliku Noortekeskuse ansambel koosseisus Maarja, Kristiina, Rebeka, Sandra, Gertu, Ingrid, Hanna Melani, Mari-Liis T ning Kätlin lauludega "Jõulukell" ning "Lumeta". Ansamblit saatsid kitarril meie oma valla kitarrivirtuoosid Jaan ja Stenver ning ansambli juhendaja Lauri.


Peale eeskava suunduti kuuse alla, et ühislauluga "Oh kuusepuu"  kuusk jõulutuledesse süüdata. Aitäh Ly-Marleen ja Jander, kelle abiga läideti jõulupuu tuled!


Seejärel suunduti rahvamajja teed jooma, maiustama, mängima ning retsepte jagama. Aitäh Ly-Marleen, Hanna Melani, Ingrid, Gertu, Kristiina, Maarja, Sandra, Birko-Maari, Gerli, Matten,  Ken-Kerry, Jander, Marcus B, Marcus H ja Mathias abi eest saali kaunistamisel! Kui kõht oli täis ja meel hea, mängiti jõululaulude saatel vana head toolimängu, mille esikolmikut autasustati magusate šokolaaditahvlitega. Võitjateks osutusid Riti, Jander ning Ken-Kerry.


Rohkem pilte sündmusest leiab siit:

Roosna-Alliku Noortekeskus ja noored soovivad Teile rahulikku jõuluaega!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar