kolmapäev, 9. jaanuar 2013

FAZER´i šokolaaditehas tegi suu magusaks ja meele rõõmsaks

Esmaspäeval, 7. jaanuaril, algas Eesti 4H liikmetele kolmas kooliveerand eriti magusalt, sest külastati Soomes asuvat Fazer´i šokolaadivabrikut. Kokku ärkas varajastel hommikutundidel 50 osalejat kolmest maakonnast: Jõgevamaalt, Järvamaalt ning Tartumaalt. Järvamaalt võtsid osa järgmised 4H klubid: Koeru "Rõõmurullid", Imavere Noorte Klubi "INK" ning oktoobris 2012 Roosna-Allikule rajatud klubi "10 Rubla" (ja 1 kopikas).
 
Varajane ärkamine tasus end igati ära ning laeval polnud näha mitte ühtegi väsinud noort, sest suuri šokolaadisõpru ootas ees suurepärane elamus. Hiigelsuures tehase kompleksis sai tutvuda selle ajalooga ning šokolaadi valmistamisvõimalustest, süüa nii palju šokolaadi kui hing ihkas ning täiendada oma kommi- ja šokolaadivarusid. Iga osaleja lahkus tehasest Fazeri´i poolse kingikotiga, mis sisaldas endas koorikleiba, Angry Birds`i nätsupakki, Geisha tumedat šokolaaditahvlit ning kummikomme. Peale külastust oli kõigil võimalus tutvuda Helsingiga ning meie kasutamise võimalust kostitada ennast mõnusa õhtusöögi ning shopingutuuriga. Hiljem oli võimalus laeval nautida elavat muusikat ning selle saatel jalga keerutada.

Muljeid reisist:

Ly-Marleen: Mulle meeldis see, et saime erinevaid šokolaade degusteerida ning giid rääkis täpselt seda, mida vaja ja ei midagi üleliigset. Tohutult meeldis kommipood, sinna olekski jäänud! :)

Kalli: Mulle meeldis KÖIK! :)

Ingrid: Mulle meeldis see, et saime Fazeri poolt kaasa kingikoti, nii ei pidanud keegi tühjade kätega ära minema ning see, et kasutasime Helsingis ühistransporti.

Mari-Liis V. :  Mulle meeldisid bussisõit ja ühistransport. Šokolaadivabrikus oli mõnus Angry Birdsi pulgakommi süüa ning samal ajal end ajaloo ja šokolaadi valmistamise koha pealt harida ja filme vaadata.

Aitäh reisikorraldajatele, Fazeri šokolaadivabrikule, klubijuhendajatele ning kõigile osalistele, kes te selle päeva nii ägedaks tegite! :)

Pildil Fazeri šokolaadivabrikut külastanud 4H klubi "10 RUBLA" (ja üks kopikas) liikmed vasakult Ingrid, Ly-Marleen, juhendaja Kätlin, Kalli ja Mari-Liis V.

Šokolaaditoas võis süüa nii palju šokolaadi ning kommi, kui hing ihaldas! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar