kolmapäev, 16. oktoober 2013

4H klubi "10 rubla ja 2 kopikat" liikmetel oli tegus nädalavahetus.

Meie 4H klubi ''10 rubla ja 2 kopikat'' tähistas 13. oktoobril 4H sünnipäeva. Otsustasime teha midagi head ja kasuliku. Kuna 4H'kas tähendab olla hooliv, siis sellel päeval hoolisime meie väikestest lastest ja oma õdedest/vendadest. Nimelt veetsime koos mõnusa õhtu. 4H klubi liikmed otsustasid 4H sünnipäeva puhul korraldada lastele ühe toreda ürituse, mis oleks justkui heategu meie kodukohas. Pandi pead kokku ja sellel pühapäeval toimuski väikelaste lastehoid, mille käigus said lapsed koos mängida ja lõbutseda kahe tunni jooksul. Rahvast oli omajagu ja kõik veetsid mõnusalt aega.

Pildil 4H klubi liikmed koos lastehoius olevate pisikeste ja veidi suuremate nunnudega.

Lastehoiuteenust alustasime väikese selgitusega, et miks me üldse sinna olime kogunenud. Rääkisime sellest, mis on 4H ja et tähistame selle noorteühenduse sünnipäeva. Sünnipäevalaulu asemel tantsisime hoopis "Lapaduud", mis  läks väga hästi peale nii pisikestele kui ka juba suurematele. 

Lastehoid oli üldiselt väga tore, mängisime väikestega erinevaid mänge ja joonistasime. Osad lapsed tegid meie klubile ka vahvaid sünnipäevakaarte, mille kenasti kroonikasse saime lisada. Peeti ka mitmeid võistluseid, mille võitjad said autasustatud liiklusteemaliste värvimisraamatutega. Üheskoos võeti mõõtu näiteks paberlennukite lennutamises, hüpikpallidega hüppamises ning toolimängus. Üllatusena tõime väikelastele kohale ka batuudi, mille peal nad hea meelega hüppasid. Osa lapsi oli kaasa võtnud ka oma lemmikmänguasjad, mida ka teistega lahkelt jagati: pehmeid kaisuloomi, mänguautosid ja frisbitaldrikuid. Eeldasime, et kui panna kokku suurem kogus väikeseid, väsivad nad kahe tunni lõppedes ära, kuid tulemus oli hoopis vastupidine - muidu väsimatud "10 rubla ja 2 kopikat" liikmed olid lastehoiu lõpuks väsinud, kerge koduigatsusega ja mis peamine, näljased. Õppisime väikestega mängima, nende eest vastutama ning lastehoiuteenust korraldama.

Batuut oli kõigi laste suur lemmik.

''Rõõm ja naer on peamised põhjused, miks olla 4H-kas'' Selline lause on pärit 4H 2013 aasta kalendrist. Miks selline lause? Sellepärast, et eriti palju naeru ja rõõmu oli meil 4H sünnipäeval. See oli tõeliselt tore päev, mis oli täis naeru, laste kilkeid ja rõõmu.

Pilte lastehoiust leiab siit: 

Batuudi eest täname Paide Avatud Noortekeskust. Saali kasutamise eest täname Roosna-Alliku Rahvamaja. Tantsides ja mängides möödus õhtupoolik lõbusalt. Lõppkokkuvõtteks olid lapsed väga rahul. Täname oma 4H tublit meeskonda eesotsas aasta parima klubijuhendaja Kätlin Merisaluga. Palju õnne talle meie klubi poolt!

Miks meie juhendaja on parim? Sellega tutvu siin:
 

Teate koostasid:
Hanna Melani, Ly-Marleen ja Ingrid
"10 rubla ja 2 kopikat" tegusad noored

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar