reede, 27. september 2013

21.-22. september osales RANK koos Kose noortega sügiseses metsalaagris- JÄIME ELLU!

Septembri eelviimasel nädalavahetusel on metsalaagris telkides ööbimine üpriski ekstreemne. Meie neli noort tütarlast: Ingrid, Ly-Marleen, Grete ja Ethel, võtsid aga pakkumise vastu ning olid valmis end hoolimata krõbedast külmast proovile panema. Osalemist sügiseses seikluslaagris pakkus meile Kose valla noorsootööspetsialist Angela Kilk. Laagri kohapealne korraldaja oli Kose kohalik kaitseliitlane Toomas Kutsar (MTÜ Tore AEG). Laager oli rahastatud  maakondliku ANK projekti kaudu koostöös Toomasega. Sellised metsalaagrid toimuvad neil igal aastal ja need kes on osalenud, on alati vägagi rahule jäänud. Kokku osales laagris 16 noort.

 Vaprad tüdrukud ja juhendaja peale üleelatud ööd.

Koselt Vooste karjääri ja tagasi liikusime autokastis, kuhu oli laetud kogu varustus metsas ellujäämiseks. Grete meelest oli auto kastis olla huvitav, kuna varem polnud ta nii pikka maad sõitnud. Kohapeal jagasime end rühmadesse, panime üles telgid ning siirdusime rühmiti puid tegema ja vett tooma. Kogu laagri jooksul vastutas igaüks oma söögi eest ise: süüa tehti katelokkides. Toit oli Etheli ja Ingridi meelest väga hea ning  söögi tegemise  protsess põnev. 

Lõkkeõhtu koos pulgapirukate valmistamisega (Kätlinil on olemas ka retsept!)

Laagri jooksul pandi end proovile erinevate ülesannetega: paintballi duellis, ATV-ga sõidus, metsas kinnisilmi kaaslaste juhiste järgi uitades, takistusrada läbides, meeskonnatöid tehes, tajuülesandeid läbides ja lõkke ääres pulgapirukaid küpsetades. Samuti õppisime tundma metsataimi ja -puid ning erinevaid ellujäämisnippe. Kõige põnevam oli kindlasti 1- minutilise lõkke tegemine, mille läbisid ilma probleemideta Ly-Marleen ja Grete.

Pildil harjutab Ingrid ATV-ga sõitu. Ohutuse tagamiseks kandsime 
ägedat tuletõrjujate kiivrit.

Ly-Marleen seikluslaagrist: 21.-22. september veetsime koos väga laheda ja seikluste rohke nädalavahetuse, Kosel (kusagil karjääris). Kuigi temperatuur oli nullilähedane ja ilm külm, tahtsime seikluslaagrisse minna. Juba see nimi oli huvitav. Õnneks paigutati meid köetavatesse telkidesse. Õppisime laagris palju uut ja huvitavat: kuidas teha tuld, kasutada tulepulka, tegema metsas süüa jne. Kokkuvõtteks olime kõik rahul ja õnnelikud.

Aitäh Angelale ja Toomasele ning kõigile laagris olnud instruktoritele ja noortele suurepärase kogemuse ja vahva laagri eest. Loodame ka tulevikus taas koostööd teha!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar