teisipäev, 11. juuni 2013

Heategevuslikele sündmustele järgnenud külaskäik Virumaa loomade varjupaika oli emotsiooniderohke



10. juunil, esmaspäeval, reisis üksteist asjalikku noort Rakverre, Virumaa loomade varjupaika. Sõit oli ette võetud tänu Roosna-Alliku 4H klubi „10 rubla ja 2 kopikat“ soovile teha heategu ja koguda varjupaiga loomade jaoks raha. Rahalisi vahendeid koguti loomadele kingituse tegemiseks kahe sündmusega: paroodiasaatega „Su nägu kõlab tuttavalt“ ning vahvlimüügiaktsiooniga Roosna-Alliku kevadlaadal. Kokku koguti märkimisväärne summa, 82 eurot, mille eest muretseti varjupaiga loomadele kassiliivakast, erinevaid mänguasju, närimiskonte ning maiustusi.

 Pildil on varjupaika külastanud noored. Puudu on  kaamera taga olnud Tiina ning nina nuusanud Sille.
Esimene heategevuslik sündmus toimus reedel, 10. mai õhtupoolikul, Roosna-Alliku mõisa roosas saalis. Paroodiahuvilistest pealtvaatajatele garanteeriti kustumatu elamus kuulsustest, keda jäljendasid mitte nii kuulsad näod saateformaati „Su nägu kõlab tuttavalt“ järgides. Sündmuse teostajad olid Roosna-Alliku Põhikool koostöös kohaliku 4H klubiga „10 rubla ja 2 kopikat“. 

Sündmusele eelnenud nädalad olid ärevad: tehti proove, otsiti sobivaid esinemisriideid, kirjutati saatejuhile tekste ning filmiti intervjuusid koos stuudioproovidega. Kõik selleks, et pakkuda pealtvaatajatele midagi uut ning põnevat. Sündmus oli üles ehitatud ebatraditsiooniliselt ning palju toetuti tänapäevastele tehnikasaavutustele. Ettevalmistatud slaidiprogrammist võis leida ehtsaid reklaamipause, artiste tutvustavaid kaadreid ning saateapse. Õhtu jooksul esines küll mõningaid tehnilisi viperusi, kuid need lisasid kogu sündmusele vaid vürtsi.

Noorte poolt olid esindatud sellised Eesti mastaabis kuulsused nagu Koit Toome, Getter Jaani, Orelipoiss, Jaan Tätte, Triin Niitoja, Kihnu Virve ja Ott Lepland. Välismaa staaridest olid tulnud Macarena, Justin Bieber ning Will.i.am. Sündmus andis noortele hea võimaluse lavanärvi proovilepanekuks, kaamerahirmu ületamiseks ning esinemisjulguse arendamiseks. Üllatusesinejana tuli publiku ette abivallavanem Maret Põder Tõnis Mägi´na. 

Teine suurem ühine ettevõtmine toimus  pühapäeva hommikul, 27. mail, kohalikul kevadlaadal. Noored võtsid ette vahvlite küpsetamise ning müümise, mis oli väga edukas ning lõppes täiesti tühja vahvlikorvi ja väsinud vahvlitegijatega. Vahvlite hind oli vastavalt südametunnistusele. Julgeme öelda, et meie kohalikel on südamed suured ning kuldsed.

 Pildil on laadal ringi liikunud vahvlikiirabi ehk vahvli-kiire-abi töötajad.

Varjupaiga juurde tagasi tulles, siis seal tervitas meid varjupaiga loomapüüdja, kes rääkis meile, kuidas täpsemalt varjupaigad toimivad ning tutvustas meile koeri koos nende elulugudega. Hiljem võisid koerainimesed kutsudega jalutama minna ning kassiinimesed kiisusid uudistada. Külastuse ajal jagati loomadele palju paisid, kallistusi ja ilusaid sõnu. Pärast mindi Põhjakeskusesse burgereid nosima ning ostlemisrõõmu nautima, nagu ühele väljasõidule kohane on.
 
Sille sai loomade varjupaiga töötaja käest tiitli: kõige tublim koerajalutaja!

Kõigi noorte arvates oli päev hea ning huvitav ja oli ka neid kes soovisid veel kord varjupaika külastada, kuid järgmine kord juba selleks, et endale lemmikloom võtta.  Terve suure ettevõtmise käigus said noored oma esimesed korraldamiskogemused, mõistsid meeskonnatöö olulisust ning eesmärkide seadmise vajalikkust. Soovime omalt poolt tänada kõiki osalejaid, taustajõudusid, toetajaid ja pealtvaatajaid õnnestunud ettevõtmiste eest.

Pilte leiab siit:  

Etheli pildid leiab siit: 

Teate koostasid:

Ingrid Saarepuu
10 rubla ja 2 kopikat sekretär

Kätlin Merisalu
10 rubla ja 2 kopikat juhendaja
Spordi- ja noorsootöö spetsialist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar