esmaspäev, 29. september 2014

ROOSNA-ALLIKU NOORTEKESKUS TÄHISTAS ESIMEST SÜNNIPÄEVA!

Reedel, 26. septembril, tähistas Roosna-Alliku Noortekeskus oma esimest sünnipäeva Avatud Uste Päevaga, mille jooksul oli igas vanuses noortel ning nende lapsevanematel võimalik tutvuda noortekeskuse tegemistega läbi praktilise tegevuse. Osaleda oli võimalik sopsu- ja tantsuvõistlusel, erinevates töötubades, minidiskol ning ööbimisega filmiööl.

Päev algas vallaametnike ning noorte vahelise sopsuvõistlusega ning seekord pidid vallaametnikud tunnistama noorte paremust. Vallaametnikud ei heitnud aga meelt ning lubati järgmise aasta jõukatsumiseks kõvasti treenima hakata. Sopsuvõistlusel osales vallaametnike 6- liikmeline meeskond noorte 14- liikmelise meeskonna vastu. Tulemus: 16:7 noorte kasuks. 

Vallaametnike võistkond

VS
Noorte võistkond

Järgmisena suunduti Roosna-Alliku Noortekeskusesse, kus Tiina Guutmanni juhendamisel oli kõigil soovijatel võimalus valmis meisterdada neile meelepärane ning enda disainiga rinnamärk.

Rinnamärkide valmistamise õpituba

Päev jätkus töötoaga "Kokkamine on ka kunst!", mille raames pidid noored õhtuseks tänuürituseks valmistama küpsisetordid. Kohaolijad jagati kahte meeskonda, mille kapteniteks olid Mari-Liis Toomemägi ning Ly-Marleen Tamme. Esimese asjana suunduti poodi shoppamisretkele, et endale soetada küpsisetortide valmistamiseks vajalikud ning meelepärased toiduained. Seejärel suunduti tagasi noortekeskusesse, et tordid kokku panna. Igal meeskonnaliikmel oli võimalus tegevuses kaasa lüüa: kes ladus küpsiseid, kes mikserdas kohupiima, kes riivis šokolaadi- kõik olid meeskondade juhtide poolt kaasatud. Valminud küpsisetordid olid imemaitsvad!

Noored poes neile vajalikke toiduaineid valimas

Torditegu täies hoos

 Valminud tort nr 1

Valminud tort nr 2

Kui tordid valmis said, oli aeg edasi liikuda Roosna-Alliku Rahvamaja väikesesse saali, kus peeti maha tuline tantsuvõistlus. tantsimisele tulid kaks tantsu: üks kõigile ühine ning teine loosiga. Suures saalis ootas noori ka üllatus- BATUUT! Tantsuvõistlusel osales 17 noort ning esikoha saavutas Rebeka Siirand.

Tantsuvõistlus täies hoos


Batuudil möllajad


Enne huviringis BYOD valminud noorte omaloomingu "Kilud karbis" vaatamist võtsime vastu ka juba esimesed õnnesoovid: Roosna-Alliku Rahvamajalt, vallaraamatukogult, Niine TKV-lt, Tiiu Välilt ning MTÜ Nautleja Kalamatkadelt. Seejärel oli aeg muuta väike saal kinosaaliks ning üheskoos saada osa "Kilud karbis" järjekordsest linastusest. Huviringi BYOD (bring your own device) juhendab Heli Järve.

Noorte poolt tehtud filmi "Kilud karbis" järjekordne linastus

Filmiõhtule järgnes paljude poolt väga oodatud sõpruskohtumine jalgpallis, kus vastasteks tuli võistkond naabervallast, Järva-Jaanist! Roosna-Alliku noorte 6-liikmeline võistkond oli vastamisi Järva-Jaani 8- liikmelise võistkonnaga. Sõpruskohtumise võitis tulemusega 6:2 Järva-Jaani ning viis endaga koju sõpruse märgiks karika. Palju õnne Järva-jaani vallale, kes samuti sel päeval oma sünnipäeva tähistas, kuid sellest hoolimata leidis aega ka meid külastada.

Sõpruskohtumisel osalenud võistkonnad

Seejärel mindi tagasi Roosna-Alliku Rahvamajja, et valmis seada väike saal pidulikuks kontsert/tänuürituseks, kus astusid üles Sander Promm, Lauri Lugu ning noortekeskuse koor vähendatud koosseisus. Meid ja meie noori olid tervitama tulnud Paide Avatud Noortekeskus, Rebruk Farm OÜ, Tiina Guutmann ning perekond Toomesoo. Tänuüritusel anti välja vastpeetud tantsuvõistluse auhinnad, internetimängu Pacman auhinnad ning tunnustati Roosna-Alliku Noortekeskuses toimunud konkursi laureaate. Seejärel puhuti juttu, joodi limpsi ning loomulikult söödi töötoas "Kokkamine on ka kunst!" valminud imemaitsvaid küpsisetorte.

Paide Avatud Noortekeskuse esindaja  meie noortekeskust tervitamas


 Meie kohalik andekas noor Sander Promm

Muusik Lauri Lugu koos noortekeskuse koori vähendatud koosseisuga 

Tordid lõikas lahti Roosna-Alliku Noortekeskuse noorsootöötaja

Sellega polnud aga sünnipäev veel läbi. Edasi jätkus Roosna-Alliku Noortekeskuses minidisko, kus diskoriteks olid noored ise ning diskosaali meeleolu aitasid luua Paide Avatud Noortekeskusest laenatud diskokuulid.

Minidiskolised diskotamas

Kui minidisko peetud, oli aeg lahti rullida oma madratsid ning magamiskotid, sest kätte oli jõudnud filmiöö. Roosna-Alliku Noortekeskuses ööbis 9 noort koos noorsootöötajaga. Üheskoos krõbistati popkorni "Avatari" vaadates. Hommikul ei tahtnud noored aga kuidagi ära minna ning peeti veel üks korralik teehommik koos küpsiste nosimisega.

Hommikul olid noored üleval juba ammu enne äratuskella

Roosna-Alliku Noortekeskus ning noored tänavad kõiki külalisi, päeva korraldajaid, tegevuste läbiviijaid, toetajaid ning sündmusel osalejaid! Sünnipäev oli vinge!

Sündmust toetasid MTÜ Nautleja Kalamatkad, Paide Avatud Noortekeskus, Roosna-Alliku Vallavalitsus, Roosna-Alliku Noortekeskus ning ANK projektikonkurss.

Pilte sünnipäevast leiab siit: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar