reede, 22. august 2014

Töö vabatahtlikuna on hea võimalus enesearenguks

15.-16. augustil toimus Paides juba teist aastat suursündmus Arvamusfestival, kuhu oli kohale tulnud osalejaid üle Eesti. Sel aastal osalesid kaks meie valla noort, Ly-Marleen ja Ingrid, antud sündmusel vabatahtlikena ning nad on valmis meiega oma kogemusi jagama.

Kohustuslik arvamusfestivali selfie. Vasakul Ingrid ning paremal Ly-Marleen.

1) Kuidas kuulsite vabatahtlikuks minemise võimalusest?
Ly-Marleen: Kuulsin seda pakkumist oma valla noorsootöötajalt Kätlinilt, kes meile seda tööd pakkus. Kaua ei mõelnud ja põhimõtteliselt kohe olime Ingridiga nõus.
Ingrid: Kuna olen ka varem vabatahtlikuna väiksematel üritustel olnud, siis pakkus Kätlin mulle ja Ly-Marleenile võimalust ühele suuremale üritusele, arvamusfestivalile, vabatahtlikuks minna. Olime loomulikult nõus.

2) Miks läksite vabatahtlikuks?
Ly-Marleen: Vabatahtlikuks läksin sellepärast, et mulle meeldib. Arvamusfestival tundus väga huvitav sündmus, kuigi ma polnud sellest ennem midagi kuulnud. Esmamulje polnudki petlik ja arvamusfestival oli selle suve kultuurilisem ja lahedaim üritus koos parimate inimestega. Meie tiim oli väga tore, kahjuks olid meie tiimis (Nimega "Esimesed") ainult tüdrukud. Mina sain tiimijuhiks ja kandsin natuke suuremat vastutust. Tööd tegime hea tuju ja naeratusega.
Ingrid: Arvamusfestival tundus väga lahe ning vabatahtlikele lubati ka ühist lõpupidu. Samuti lootsin saada uusi tutvusi ja kogemusi, mida sain küllaga.

3) Millised olid Teie peamised ülesanded vabatahtlikuna?
Ly-Marleen: Meie tiimitöö läks sujuvalt. Peamised ülesanded olid: parkimine, inimeste tervitamine väravates, kavade jagamine, inimeste aitamine, juhutööd jne.
Ingrid: Kõik vabatahtlikud jaotati tiimidesse ning igal tiimil olid erinevad ülesanded. Meie tiim tegeles põhiliselt autode parklasse suunamisega, arvamusfestivali alal kavade jagamisega ning väravas külaliste tervitamisega.

4) Mida õppisite saadud kogemusest?
Ly-Marleen: Saadud kogemus oli võimas ja väga lahe. Minu jaoks oli kõige suurem uus kogemus parkimise korraldamine sellepärast, et see polnudki nii kerge kui tundus.
Ingrid: õppisin 3 asja. Esiteks tuleb alati vihmakeepi kaasas kanda. Teiseks on oluline iga probleemiga seoses inimeste ees vabandada isegi siis, kui mina otseselt selle eest vastutav pole. Ja kolmandaks õppisin, et ükskõik kui halb mu tuju ka poleks, teistele tuleb ikka naeratada, sest meie, vabatahtlikud, oleme kui ürituse visiitkaart.

5) Kas soovitate ka teistel vabatahtlikuks minna? Miks?
Ly-Marleen: Ma soovitan kõikidel proovida vabatahtliku tööd, sest sealt saad sa kogemuse mille väärtus on hindamatu.
Ingrid: Muidugi! Vabatahtlikuna saadud kogemusi ja tutvusi ei saa millegagi võrrelda ning see on ka hea võimalus lähemalt ürituste korraldamisest aimu saada.

Vabatahtlik töö aitab valmistada ette tööeluks, annab uusi kogemusi, teadmisi ja oskusi ning aitab tekitada või säilitada tööharjumust. Loodame, et vabatahtlikuna osalemine erinevatel üritustel saab meie valla noorte seas oluliseks ning seeläbi avaneb neile võimalus enesearenguks läbi vabatahtliku töö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar