reede, 13. september 2013

Külaline Šveitsist ehk saame tuttavaks: Adriana!

Augusti lõpus külastas Roosna-Allikut 21-aastane tütarlaps Adriana, kes on pärit Šveitsist. Roosna-Allikule sattus ta läbi Noorteühenduse Eesti 4H IFYE- programmi, tutvumaks Eesti elu ja oluga (IFYE- programmi kohta leiab lisainfot aadressil: www.eesti4h.ee). Adriana veetis 10-päeva oma Eestis oleku ajast koos 4H klubi "10 rubla ja kaks kopikat" juhendaja Kätliniga seigeldes nii Järvamaal kui kaugemalgi. Need päevad olid täis nalja, naeru ja uusi elamusi. 

Roosna-Allikul külastas Adriana vallamaja, tehisjärveäärset puhkeala, perekond Kazlauskase ja Lasside talu ning mõisa. Suur aitäh õpetaja Riinale, kes tegi meile lühiekskursiooni ning rääkis mõisa ajaloost. Suur aitäh perekond Lassile ning Kazlauskasele ponisõidu eest. Suur aitäh MTÜ Nautlejatele, tänu kellele oli meil võimalus ka süstasõiduga Sina peale saada.


Pildil Adriana meie uhkes mõisas.

Süstamatkalt naasenuna on jätkuvalt tuju hea, isegi kui riided märjad.

Ka Roosna-Alliku noortel ning 4H klubi liikmetel oli võimalus temaga kohtumiseks. Esimesel päeval mängiti koos "viitekat",  mille näol on tegemist on korvpallimänguga. Teisel päeval valmistati maitsvat küpsisekooki ning Carmen tõi meile ka oma kuulsat kringlit. Söögi kõrvale räägiti jutte elust Eestis ning Adriana valgustas meid Šveitsi ja enda tegemiste kohta. Kohtumise käigus oli noortel suurepärane võimalus praktiseerida inglise keelt. Alguses oldi küll veidi tagasihoidlikud, kuid jutud ei jäänud rääkimata ning küsimused küsimata. Nagu ütleb vanarahvaski, siis algul ei saa vedama ja pärast ei saa pidama. Aitäh kõigile noortele, kes tegevustes osalesid.

Pildil Adriana demonstreerimas oma varjatud annet- "viiteka" mängimise oskust.

Koos Adrianaga võtsime suuna ka naabervalda, täpsemalt Aravetele, kus toimus VälkLamp stuudios pildistamine, mille organiseerisid Aravete 4H klubi MadHouse liikmed. Peale suurepärast kogemust stuudios, veetsime ekstreemselt aega Kakerdaja rabas seigeldes ja grillides. Adriana sõnade kohaselt nautis ta Järvamaal olemist väga ning meie maakonna vaatamisväärsused, tegutsemisvõimalused ja inimesed on tema meelest imearmsad. Ta loodab ühel ilusal päeval taas Eestit külastada, sest palju jäi tal veel nägemata ja kogemata.

 Aitäh Annikale, Christinale ning Maiele!

Loodame kindlasti tulevikus veelgi Adrianaga koos aega veeta. Kas Eestis või lausa Šveitsis, seda näitab aeg! :) 

Pilte Adriana tegemistest Roosna-Allikul, leiab siit:

http://public.fotki.com/Roosna-Alliku-Noortetuba/adriana-roosna-alli/






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar