teisipäev, 11. juuni 2013

Tervist arendava projekti "Rullid alla, tervis valla!" koolitused on selleks hooajaks läbi, varustuse laenutamine aga jätkub kuni rulluisuhooaja lõpuni!

Neljapäeval, 6. juunil, toimus projekti "Rullid alla, tervis valla!" raames viimane koolitus rulluisutamise algkursuse kolmeetapilisest sarjast.  Projekti eesmärk on muuta rulluisutamine kui tervisespordi harrastamise võimalus Roosna-Allikul populaarsemaks ning seeläbi propageerida tervislikumat elustiili. Rulluisutada on võimalik valla kergliiklusteel. Projekti üheks kõrvaleesmärgiks oli tagada harrastajate ohutus läbi rulluisutamise algkursuse, mis toimus kolmel korral. 

Rulluisukoolitusel osalejad ennast proovile panemas valla kergliiklusteel ning harjutamas tuules sõitmise tehnikaid.

Projektiga seoses on aeg teha mõningased kokkuvõtted siiamaani toimunud projektitegevustest:

1) 26.04.2013- Rulluisutamise ohutuskoolitus, juhendaja Türi Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Sandra Alusalu. Osales 18 huvilist vanuses 5.-42. eluaastat (üks osalejatest vanust ei avaldanud), nendest 13 nais- ning 5 meessoost.
2) 23.05.2013- Rulluisukoolitus algajatele I osa, juhendaja Türi Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Sandra Alusalu. Osales 14 huvilist vanuses 8.-24. eluaastat (üks osalejatest vanust ei avaldanud), nendest 11 nais- ning 3 meessoost.
3) 04.06.2013- Rulluisukoolitus algajatele II osa, juhendaja Türi Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Sandra Alusalu. Osales 10 huvilist vanuses 12.-24. eluaastat, nendest 5 nais- ning 5 meessoost.
4) 06.06.2013- Rulluisukoolitus algajatele III osa, juhendaja Türi Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Sandra Alusalu. Osales 9 huvilist vanuses 9.-42. eluaastat (üks osalejatest vanust ei avaldanud), nendest 7 nais- ning 2 meessoost.

Alates 09.05.2013 on kõigil soovijatel olnud võimalus laenutada Roosna-Alliku nüüdse nimega noortekeskusest kiivreid, kaitsmeid ning rulluiske. Võimalust on kasutanud perioodil 09.05-06.06.2013 kokku 15 soovijat, kellest 11 on nais- ning 4 meessoost. Kokku on laenutatud 30. korral.

Rulluisukoolitusel osalejad harjutamas ühel jalal sõitu Roosna-Alliku Pakiauto territooriumil asuval asfaltplatsil.

Projekti toetavad Tervise Arengu Instituut, Roosna-Alliku Vallavalitsus, Roosna-Alliku Põhikool, Roosna-Alliku Noortekeskus ning Roosna-Alliku Pakiauto.

Pilte projekti tegevustest leiab siit:
http://public.fotki.com/Roosna-Alliku-Noortetuba/

Teid kutsuvad rulluiske ja ohutusvarustust laenutama projektimeeskonna liikmed Ingrid, Ly-Marleen, Mari-Liis ning juhendaja Kätlin!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar